Beugels

De Veiligheidsbeugels Tech Stirrup Venice worden gemaakt in Italië en zijn voorzien van een revolutionair veiligheidssysteem. Wanneer je van je paard valt, klapt het buitenste gedeelte van de beugel open wanneer er, door de val, druk op komt te staan. Je voet wordt zo gemakkelijker uit de beugel bevrijd. Hierna zal de beugel zich automatisch weer sluiten. Dit openklappen en weer sluiten van de beugel is mogelijk door de speciale veer- en magneetconstructie; aan de zijde van de zool zit een sterke veer en aan de bovenzijde een magneet. 
De zijkant van de beugel opent alleen bij een bepaalde mate van druk en zal dus niet tijdens het rijden zomaar openklappen.

Tech Stirrup veiligheidsbeugels

Het oog wil natuurlijk ook wat en dat kun je aan de Italianen wel overlaten. De veiligheidsbeugels hebben een stijlvol ontwerp en zijn ook nog eens verkrijgbaar in verschillende luxe kleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de combinatie van zwart-goud of zwart-grijs of fancy zilver? 
De Tech Stirrup Venice veiligheidsbeugels zijn gemaakt van aluminium en wegen 540 gram. Het aluminium heeft een anodiserende behandeling ondergaan, waardoor de elegante glans en kleur behouden blijft. 

Tech Stirrup veiligheidsbeugelsTech Stirrup veiligheidsbeugelsTech Stirrup veiligheidsbeugels

Veel ruiters zweren bij een goed voetbed dat zorgt voor een optimale grip. Je wilt niet op momenten waarop het echt niet handig is, je beugel verliezen. De zool van de veiligheidsbeugel is voorzien van een gepatenteerd grip systeem, dit voorkomt dat modder of vocht zich ophoopt en zorgt ervoor dat de grip optimaal blijft in alle omstandigheden.